Oznake

,

Ne tako davno, da ne kazemo skoro, zivela je jedna devojčica po imenu Glupava. Glupava je imala srećno detinjstvo, odrastala na selu, okruzena primitivizmom i mirisom štala, gde su ljudi sve samo ne časni seljaci koji po ceo dan obradjuju svoju zemlju i od toga zive, gde je san otići u veliki grad i tamo pronaći bogatog muza koji ce je spasti siromaštva, muzenja krava i kopanja na njivi. Tako je odrastala devojčica, nimalo skromna mrzeci do podne sebe a od podne ceo svet. Mozda je u ovoj prici zaista i bilo divnih momenata kada ju je Zlatko primetio i uputio joj je značajan pogled, kada joj je srce zaigralo misleći na njega i trčanje sa njim po mokroj travi. No autor ove bajke će se baviti fikcijom, ponekim novinskim člankom i onim sto iz iskustva zna.

Zlatko, čak i da je postojao, je ubrzo zaboravljen pred naletom emocija zbog odlaska u veliki grad. Pošto u njenom selu ima oko 18-oro dece, računala je na to da ce joj dobre ocene biti dovoljne za upis na neki zanat ili cak i IV stepen. Oh uzvišenija kada je krenula konačno! Odlazak u školu, sve novo, veliko i nepoznato. Wow! Upoznaje se grad, ulice, ljudi. Za znanje koga zabole, Glupava je znala da sad ima šansu da bude šta god pozeli.

Roditelji, ništa ne sluteći, su se radovali sa njom, da ide da izuči školu, da bude dobar djak, da se zaposli, uda i rodi im unuke. Tako je to trebalo da izgleda.

E sad, zajeb je u tome, što je Glupava, devojčica iz naše priče, ubrzo upoznala neke ljude koji će je uvesti u svet prostitucije pod radnim naslovom ‘Dobro je i meni i tebi’ a podnaslovom ‘ja sam tvoj Superheroj’. Tako Superheroj iz naše priče, duboko zašao u starost, plaća Glupavi par stotina dinara svakodnevno a zauzvrat dobija seksualne usluge, tu i tamo razgovor, drugarice i kafu.

Istina je da je Glupava imala 15,5 godina kada je sve to počelo. Maloletna.

Njoj je bilo super, imala je gajbu gde da visi, tu i tamo bi se naguzila, lepo je zivela, moglo se reći. O čemu je i da li je ona išta razmisljala, pitamo se? Da li su njeni roditelji znali šta se sa njom dešava, odakle joj krpice, telefon i sl? Ili su joj i oni davali po toliko pa taman, ko nečija plata. A ne radi. Ili misli da ne radi…..

Superheroj je dao izjavu za novine. Ona je njega, kaze našla i dobrovoljno to radi. Naslucuje se ko je. Ja, kao roditelj, u tim trenucima ne razmisljam racionalno. Da ga vidim polomila bih mu svaku kost na telu, kosku po kosku. Kao čika Dimitrija u filmu Bure Baruta.

Videćemo kako će Glupava završiti, ne predvidjam joj srećan kraj…..

Advertisements