Oznake

, , , , , ,

U neko kasno popodne vraćaju se njih dve kući. Ulica kao i uvek užurbana, prolaznika puno, a na pešačkoj i biciklističkoj stazi, na onom najjužem delu dirinči laganim hodom motor.

Šta je motor?

Motor je prevozno sredstvo, odgovori.

Šta pokreće motor?, upita.

Motor pokreće struja. Kad okreneš ključ u bravi automobila ili motora, on zapali varnice, kao kad palimo cigaretu ili vatru, pa pritom stvori struju koja pokrene motor. Motor je od metala i on je pokretač svega u automobilu ili motoru, odgovori. I nastavi , Kao što je motor pokretač u automobilu, tako je tvoje srce pokretač tvog tela. Ono pumpa krv u krvotok kao auto gorivo bez koga ne može da ide. Kad je srce srećno, zdravo i nasmejano onda je sve u redu. Kada je srce bolesno, tužno i nesrećno, onda nije u redu. Onda srce staje. I mi umiremo.

A zašto umiremo?

Zato što smo se rodili. Sve na ovom svetu ima svoj vek. I cvet kome se diviš, i kuća u kojoj živiš, i ptica koja nad tobom leti i mrav koji pod tobom hoda, i ti i svi koje poznaješ. Jedina razlika je ta da je nešto večnije a nešto manje. Ne žive svi vremenski isto.

Moje srce nije gladno. Ono neće umreti.

(smeh) Naravno da nije gladno kada ga mi hranimo našom ljubavlju.

Ljubav se prima i daje. Tako srce lepo živi. Srce se čuva od bolesti i tuge. Što je duže srce nasmejano, srećno i zdravo lepši će ti život biti. I nećeš se plašiti smrti. Bićeš ispunjena životom. Zato ma šta ti ko rekao zapamti da su svetleća srca nada čovečanstva.

Zamišljeno, svaka za sebe i u svojim mislima, držeći se čvrsto za ruke, srećne u svom blaženstvu, svesne jedna druge i njihove večne povezanosti nastaviše.

 

 

Advertisements