Oznake

, , ,

Podstaknuta današnjim pisanijem Emira Kusturice, čiju ličnost i delo veoma cenim i poštujem, rešila sam da se pozabavim medjunarodnim mirotvorcima. Htela bih ja da pišem o Medjunarodnom danu borbe protiv SIDE/AIDS-a……ali, ne mogu kad me bombarduju odlukama, presudama, proglašenjima, deklaracijama, poveljama, izjavama, rezolucijama, priznavanjem država i sl.

Ne mogu.

Na dan albanske zastave, o čemu sam pisala pre par dana, Medjunarodni Sud pravde u Hagu je oslobodio Haradinaja i njegove saučesnike svih optužbi. Šta li će sada Karla del Ponte da izjavi?

Možda da ako po tom principu radi Sud, oslobode sve Srbe. 😉 A, šta mislite? Da poništimo zločine, krv, živote, prognane i mučene, kao i njihove porodice. Što bi to bilo dobro! :ubih se od tapšanja:

Ne, najjača fora bi bila da ožive Slobodana (Kad će taj dan Slobode, Sloboda NE?), Tudjmana (Tudj man, šta to govori?) i Izetbegovića (Izem Ti Begovića) pa da ih oslobode. SF čoveče, oslepeh od svih tih pravednika i pravde. :radijacija:

Mi ne živimo u SF svetu. Ili bar tako mislimo, tvrdeći da Matrix ne postoji. Mi kao nešto važno radimo na planeti, ugušili smo je, prenaselili, uništili, uništili omotač, istopili glečere, promenili klimu, izmislili mašine i internet (za to skidam kapu, like 🙂 ) i GMP, iliti genetskimodifikovaneproizvode. Čak smo se i klonirali i otišli na Mesec i Mars. Ma loodilo!

Koga još briga da li su oslobodili juče, 29.11.2012 Ramuša Haradinaja po drugi put! Ramuš Haradinaj tereti se po:

  • 17 tačaka za zločine protiv čovečnosti – kažnjive po članu 5 Statuta Međunarodnog suda, progon (maltretiranje, nehumana dela, uništavanje imovine, protivpravno zatvaranje, deportaciju ili prisilno premeštanje civila, ubistvo, silovanje); nehumana dela; deportaciju i druga nehumana dela; pritvaranje i druga nehumana dela; ubistvo i druga nehumana dela; silovanje i druga inhumana dela, i
  • 20 tačaka za kršenja zakona i običaja ratovanja – kažnjiva po članu 3 Statuta Međunarodnog suda: okrutno postupanje, ubistva, silovanje.

Sa njim i pajtose mu. Žurka na Kosovu, baš kao i u Hrvatskoj pre par nedelja. Nas bre niko ne zove, da se žurkamo. Sramota!

Šta li će Karla del Ponte reći? Grozna je, nikakva, ali radila je posao. To ne može da joj se ospori. Dovela je generale, predsednike, premijere u Hag. Molim lepo. Ali, nije očekivala da će svi dokazi koje je prikupila, zajedno sa drugim organizacijama, biti odbačeni.

BBC je prilično revnosan u reportaži. Poslednje ostavlja kao dezert. Ispade da je Haradinaj mirotvorac, koji poziva gradjane na ujedinjenje, ljubav i slogu. Sve mirotvorci jebote! Daj leba mu, zajebite više. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20536318

Nemci ne pišu ništa. Evo DW. Nemačka verzija ovog članka je drugačija ali to ću vam prevesti u blogu na nemačkom jeziku. Ovo je naša verzija. http://www.dw.de/jo%C5%A1-jedno-poni%C5%BEenje-za-beograd/a-16415647

Šta možemo mi, ružni pačići, nego da predložimo Haradinaja, Gotovinu i Makrača, Tačija, Nasera Orića i ostale bolumente za Nobelovu nagradu za mir? To bi bila senzacija! Nevidjena žurka. Mogao bi i Vuk Jeremić na znam te-znaš me fazon da nas provuče na sednicu Generalne Skupštine UN. Što da ne, on je naš brat. 😉        I onda, svi zajedničkim snagama da glasamo za to. Da se žurkamo i mi :))))

I onda možemo da živimo u dobrim komšijskim odnosima, onako bratski. Da se okumimo! Da uskliknemo mesto Sv.Savi, S ljubavlju katolizaciji i islamizaciji Balkana. Jeeej! Da uperimo strob i ozračimo  pravoslavne, katolike, mulsimane, Gorance, nacionalne manjine u Srbiji, koje žive veoma lepo i koje ničim nisu diskriminisane.

Varvari na presudjuju, osudjuju nas. Mora da spavaju pravedničkim snom. A mi smo je’l najgori od sve dece. Ma da….šije mu ga Djuro u prtene čakšire.

Prošlo je to vreme prebijanja Gay i LBGT populacije, maltretiranja sveštenstva, izazivanja sukoba u Sandžaku, Vojvodini, Kosovu, Negotinskoj Krajini. Pa valjda smo odrasli, da se igramo majku mu.

Sramota stvarno!

Kome je u interesu i zašto da vlada nemir na Balkanu? Daj neka mi neko odgovori. Koj moj ‘oćete više? Taman smo se bre lepo dogovorili, izvinili, presudili, započeli pregovore sa Prištinom i vidi sad ovo?

Daj bre Srbijo žurkaj se. Nemoj da ćutiš, pokoljenja će ti se smejati. Radi na marketingu i imidžu zemlje, nemoj da te provlače i ispiraju sa tobom usta. Diž’ se!

Možeš ti to, imaš mlade ljudi u najboljim godinama koji mogu to. Intelektualce, znaju kako, pošteni su, vredni, nasmejani i pored svega. Možeš ti to Srbijo. Ajmo!!!

Advertisements